OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Delfínoterapia 2010

Delfínoterapia 2010

   Vďaka mnohým skvelým ľuďom sa nám konečne splnil dlhoročný sen a 7.9.2010 sme vycestovali do tureckej Alánye na delfínoterapiu. Bolo to ako v modrom z neba (našťastie bez kamier :). Moje želanie bolo, aby Miškovi pomohla uvoľniť sa a aby sa stal šťastnejším (keďže pred rokom mu pribudla ďalšia diagnóza – epilepsia, musel začať brať antiepileptikum, čiže chémiu, na moje veľké sklamanie L ).

Miško absolvoval 10 plávaní s delfínom – 15-ročnou slečnou Lýdiou J. Najprv sa bál a tak som s ním chodila do vody aj ja (na moju veľkú radosť J ) Po prvých terapiách bol veeeľmi unavený a ja som sa pýtala samej seba, aký to má vlastne význam. Ale asi po šiestich plávaniach Miško „ožil“ a mal energie na rozdávanie. Začal komunikovať po anglicky aj s personálom, samozrejme, v rámci svojich možností.

Môžem s radosťou konštatovať, že Miškova prvá delfínoterapia splnila moje očakávania. Po návrate domov (asi tak po 3 týždňoch) sa Miško úplne uvoľnil, zbavil sa úzkostí, začal konečne zasa vtipkovať a jeho apatia vymizla. J

Žiaľ, fotky sú robené cez sieť, takže ich kvalita je nižšia.